Maritim yrityksenä

Maritim on maahantuonut veneilytarvikkeita menestyksekkäästi jo yli 100 vuoden ajan.

Maritimin historia sai alkunsa vuonna 1912, kun Finska Yachtförmedlingsbyrån, Innehafvare Geitlin och Brandt aloitti toimintansa Helsingissä Mannerheimintiellä. Vuonna 1915 yritys muutti uusiin tiloihin Etelärantaan ja vuonna 1918 sai lopullisen nimensä Oy Maritim Ab.

Alunperin Oy Maritim Ab:n pääliiketoimintana oli välittää ja myydä veneitä. Vaikka venemyynnin ohessa myytiin myös veneilytarvikkeita; ja myöhemmin myös perämoottoreita (Maritim on mm. myynyt yli 50 000 Evinrude-perämoottoria sekä ollut Silver-veneiden ensimmäinen jakelija), vasta 30-luvulla purjehduksen noustua kasvuun päätettiin keskittyä veneilytarvikkeiden tukkumyyntiin. Myöhemmin laajennettiin osaamista myös pelastuslautta - ja liivihuoltotoimintaan, jolla on Trafin sekä johtavien pelastuslautta- ja ilmatäytteisten pelastusliivien valmistajien hyväksyntä sekä sertifiointi.

Nykyisiin tiloihin Veneentekijäntielle Lauttasaareen Maritim muutti vuonna 1960, jossa kasvu ja kehitys on jatkunut vahvana. Tänä päivänä Maritim toimii pääsääntöisesti tukkumyyjänä keskittyen vain ja ainoastaan veneilytarvikkeisiin. Valikoimastamme löytyy jopa 12 000 eri tuotenimikettä. Yritysmyynnin lisäksi Maritim palvelee myös suoraan kuluttajia Lauttasaaren myymälässä, MaritimShopsissa. Maritimin tärkeimmät asiakasryhmät ovat koko Suomen veneteollisuus, 250 venetarvikejälleenmyyjää, muu teollisuus sekä vienti Venäjälle, Baltiaan ja Skandinaviaan – myymälässä asioivia loppukuluttajia unohtamatta.
 
 

MaritimYritysesite 2014